Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Tygriket 99

2 - 3
Öxabäckhallen
26 mars 2011
17:00

Skillingaryds IK

Referat

Referat: IBK Tygriket 99 - Skillingaryds IK

En märklig säsong är till ända och att påstå att det tog en ända med förskräckelse är väl kanske att ta i. Men avslutning var en plågsamt pinsam historia. Maken till bristande inställning och engagemang har sällan skådats sedan en viss OS-kvartsfinal i ishockey mot Vitryssland för nio år sedan. För oavsett matchens betydelse, eller snarare brist på densamma, så kan man ändå begära att man gör ett ärligt försök. Sedan är det alltid kul att sätta en fin slutpunkt på en lång och mödosam säsong. Av detta blev det alltså intet.

* * *

En stor skopa beröm skall dock tilldelas de tappra Skillingarydslirare som tagit sig ut i skogen denna lördagseftermiddag och degradering till trots åtminstone kämpade för sin stolthet och klubbmärket på bröstet. Nu var det ändå nära att Tygriket trots den totala avsaknaden av vinnarinstinkt lyckades hämta in underläget. Men Skillingaryd vann synnerligen välförtjänt och det är bara att önska laget lycka till i division II till hösten.

* * *

För summan av kardemumman är trots debaclet i den sista omgången sådan att det är Tygriket som återfinns i det "finrum" som går under benämningen division I till hösten. Något som man inte behöver skämmas ett dugg över då man gjort sig väl förtjänta av denna ynnest genom ett idogt och tappert kämpande under våren. Synd bara att avslutningen ger en lite bitter eftersmak.

* * *

Nu väntar en efterlängtad och välförtjänt ledighet innan det åter är dags att fokusera tankarna på den perforerade plastbollen. Förhoppningsvis har såväl spelare som ledar blivit minst en erfarenhet rikare efter den säsong som just avverkats och på så vis dra nytta av dessa erfarenheter när man kastar sig in i nästa.

* * *

Samtidigt som herrlagets genanta sorti spelade klubbens damlag kvalmatch för avancemang till ettan. Flickorna visade uppenbarligen bättre tåga än herrarna och kunde vända hemåt med en stabil 4-0 seger i bagaget och har därmed dukat upp för en angenäm resa i returen på hemmaplan kommande helg. Låt oss hoppas på bättre ös i Ladan då.

* * *

Matchfakta:
IBK Tygriket 99 - Skillingaryds IK 2-3 (0-3, 0-0, 2-0)

0-1
0-2
0-3
1-3 Simon Ericsson (Björn Andersson)
2-3 Fredrik Johansson (Björn Andersson)

Skott: Uppgift saknas
Publik: Uppgift saknas (på sin höjd 40 tappra själar)
Utv: TT99 3x2, SIK 2x2
Domare: Robin Boqvist & Jonas Hansson

Hôven

*** IKEA
** Sälen
* He-Man

Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Björn Andersson 1 0 2 0 2
Fredrik Johansson 1 1 0 0 1
Andreas Ljunggren 1 0 0 0 0
Daniel Gripestam 1 0 0 0 0
David Kristensson 1 0 0 0 0
Jacob Myrman 1 0 0 0 0
Jesper Sunnerås 1 0 0 0 0
Johan Kristensson 1 0 0 0 0
Jonathan Johansson 1 0 0 2 0
Kristoffer Arvidsson 1 0 0 2 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

tor 16 dec 2010, 19:30 Skillingaryds IK - IBK Tygriket 99 9 - 5